Search

Current filters:

Search

Item hits:
  • Article


  • Authors: Tran, Thi Le Quyen; Dao, Thi Luong; Duong, Van Hop; Bui, Thi Viet Ha; Dinh, Thuy Hang (2007)

  • Alcohol fermentation was carried out with sticky rice using 15 most popular sorts of yeast cakes in Vietnam to produce different kinds of alcoholic beverages. The products were obtained by traditional distillation method and compared with each other for flavour and taste according to the standard qualification scale for alcoholic products. It revealed that Ruou Can yeast cake which has been widely used for hundreds years by local commirnities yielded the best product and therefore was selected for further studies...

  • Article


  • Authors: Lý, Thị Thanh Hà; Phạm, Văn Ty; Phạm, Đức Ngọc; Đào, Thị Lương (2007)

  • Việt Nam là một trong những nước xuất khẩu tôm hàng đầu thế giới. Trong quá trình chế biến, đã thải ta một lượng lớn phế thải, bao gồm đầu và vỏ tôm. Đây là nguồn nguyên liệu để sản xuất polymer sinh học có giá trị là chitin và chitosan...