Browsing by Author Đồng, Thị Hoàng Anh

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 2 to 3 of 3
  • 01050004619.pdf.jpg
  • Thesis


  • Authors: Đồng, Thị Hoàng Anh;  Advisor: Nguyễn, Quỳnh Uyển; Nguyễn, Quang Huy (2020)

  • Tổng quan về Vi khuẩn lactic; Bacteriocin và tình hình nghiên cứu và ứng dụng của vi khuẩn lactic. Tìm hiểu về Chủng vi khuẩn Lactobacillus plantarum cũng như nghiên cứu về điều kiện thích hợp cho khả năng sinh tổng hợp bacteriocin. Đưa ra các kết quả thảo luận: Nghiên cứu điều kiện thích hợp cho khả năng sinh tổng hợp bacteriocin của chủng vi khuẩn L. plantarum UL487; Một số tính chất của bacteriocin từ chủng vi khuẩn Lactobacillus plantarum UL487 ; Khảo sát khả năng kháng khuẩn của bacteriocin từ chủng L. plantarum UL487 ; Tinh sạch bacteriocin sinh tổng hợp từ chủng Lactobacillus plantarum UL487 ; Nhân dòng và giải trình tự gen

  • Chi Uyen 1. 20180927 0974-7435-14-172.pdf.jpg
  • Article


  • Authors: Nguyễn, Quỳnh Uyển; Đồng, Thị Hoàng Anh; Nguyễn, Thị Mỹ Lệ (2018-09)

  • Lactic Acid Bacteria (LAB) and bacteriocins have been applied in many fields in our life. Among LAB, Lactobacillus plantarum plays some essential roles such as starter cultures or probiotics. In this study, bacteriocin synthesized by the strain L. plantarum UL485 isolated from the fermented “Chao” of Hue province in Vietnam was partly characterized. In addition, cold shock protein (Csp) in the strain and the survival of the bacteria with temperature down-shift after freezing were primarily studied. In particular, the effects of pH and temperature on the bacteriocin, containing in the culture supernatant of the strain were evaluated. The bacteriocin was also partly purified via ca...

Browsing by Author Đồng, Thị Hoàng Anh

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 2 to 3 of 3
  • 01050004619.pdf.jpg
  • Thesis


  • Authors: Đồng, Thị Hoàng Anh;  Advisor: Nguyễn, Quỳnh Uyển; Nguyễn, Quang Huy (2020)

  • Tổng quan về Vi khuẩn lactic; Bacteriocin và tình hình nghiên cứu và ứng dụng của vi khuẩn lactic. Tìm hiểu về Chủng vi khuẩn Lactobacillus plantarum cũng như nghiên cứu về điều kiện thích hợp cho khả năng sinh tổng hợp bacteriocin. Đưa ra các kết quả thảo luận: Nghiên cứu điều kiện thích hợp cho khả năng sinh tổng hợp bacteriocin của chủng vi khuẩn L. plantarum UL487; Một số tính chất của bacteriocin từ chủng vi khuẩn Lactobacillus plantarum UL487 ; Khảo sát khả năng kháng khuẩn của bacteriocin từ chủng L. plantarum UL487 ; Tinh sạch bacteriocin sinh tổng hợp từ chủng Lactobacillus plantarum UL487 ; Nhân dòng và giải trình tự gen

  • Chi Uyen 1. 20180927 0974-7435-14-172.pdf.jpg
  • Article


  • Authors: Nguyễn, Quỳnh Uyển; Đồng, Thị Hoàng Anh; Nguyễn, Thị Mỹ Lệ (2018-09)

  • Lactic Acid Bacteria (LAB) and bacteriocins have been applied in many fields in our life. Among LAB, Lactobacillus plantarum plays some essential roles such as starter cultures or probiotics. In this study, bacteriocin synthesized by the strain L. plantarum UL485 isolated from the fermented “Chao” of Hue province in Vietnam was partly characterized. In addition, cold shock protein (Csp) in the strain and the survival of the bacteria with temperature down-shift after freezing were primarily studied. In particular, the effects of pH and temperature on the bacteriocin, containing in the culture supernatant of the strain were evaluated. The bacteriocin was also partly purified via ca...